cantek lak bila nasi ayam tu warna hijau.. buh apa ayu,pewarna ke? tp konpem la hero kecik aku tak makan,raya hari tu masak nasi hujan panas sikit pun dia tak makan.. sanggup layan ketupat ja ( nasib la wat kutupat menjadi kali ni.. klu tak balas biskut chipsmore la dia )
DLL - dinner je lah masa aku nak destress nok, the only meal that i eat together with DH, kena la masak yang best2 sikit. Tapi kdg2 aku ke laut jugak ;p
Cla - blend flat leaf parsley + garlic + olive oil + sea salt, jadi paste kaler hijau. Paste tu lumur kat ayam & grill. Pastu masak nasik. Nasik dah masak, gaulkan paste tu ke dalam nasik pakai garpu. Jadilah gitu rupanya. :)
Mariam - Sendiri makan ok lah Mariam :) Alamak, nak resipi ke? Rebus spaghetti dalam air bergaram (1 sudu besar) & berminyak zaitun (1 sudu besar). Toskan. Dalam pan, sautee garlic& onion in olive oil, tambah isi ayam. Bila ayam dah masak, masukkan sausage cuts, sliced champignon & bell pepper. Kak Ayu letak chili flakes sikit, kasi pedas. Then add salt+black pepper+chicken stock granules to taste. Siap! :)
Kak Lia - kalau peti sejuk dah macam rimba, kena lah clear up ke dalam pinggan ;p Tah apa tabiat, suka benar beli sayur daun. Bukannya boleh tahan lama kan..
Cla - tak renyah lah. Blend, marinate, masuk dlm oven, tau2 dah masak. Nasik pun masak mcm biasa, tinggal nak gaul paste saja. Sayur pun xpayah masak. Cuma kena blend sambal ja lepas tu. :D
11 comments:
kau mmg gigih!
aku masak mee bandung guna perencah adami aje, malasss!!
cantek lak bila nasi ayam tu warna hijau.. buh apa ayu,pewarna ke? tp konpem la hero kecik aku tak makan,raya hari tu masak nasi hujan panas sikit pun dia tak makan.. sanggup layan ketupat ja ( nasib la wat kutupat menjadi kali ni.. klu tak balas biskut chipsmore la dia )
sedap nye lah lauk pauk kak ayu..nak resepi Spaghetti with chicken, chicken sausage, champignon & bell pepper tu..:))
DLL - dinner je lah masa aku nak destress nok, the only meal that i eat together with DH, kena la masak yang best2 sikit. Tapi kdg2 aku ke laut jugak ;p
Cla - blend flat leaf parsley + garlic + olive oil + sea salt, jadi paste kaler hijau. Paste tu lumur kat ayam & grill. Pastu masak nasik. Nasik dah masak, gaulkan paste tu ke dalam nasik pakai garpu. Jadilah gitu rupanya. :)
Mariam - Sendiri makan ok lah Mariam :) Alamak, nak resipi ke? Rebus spaghetti dalam air bergaram (1 sudu besar) & berminyak zaitun (1 sudu besar). Toskan. Dalam pan, sautee garlic& onion in olive oil, tambah isi ayam. Bila ayam dah masak, masukkan sausage cuts, sliced champignon & bell pepper. Kak Ayu letak chili flakes sikit, kasi pedas. Then add salt+black pepper+chicken stock granules to taste. Siap! :)
kak ayu, thanks..:)
Ayu,
Hmmm tgk isi pinggan tu kamben pun jeles byk nya kehijauan! hehehe
Wahhh suka aloo tau!
hehehe... pakai tak jadi la klu mcm tu ayu, aku klu renyah2 ni mmg la segan la nak buatnye.. wahahaha
Kak Lia - kalau peti sejuk dah macam rimba, kena lah clear up ke dalam pinggan ;p Tah apa tabiat, suka benar beli sayur daun. Bukannya boleh tahan lama kan..
Cla - tak renyah lah. Blend, marinate, masuk dlm oven, tau2 dah masak. Nasik pun masak mcm biasa, tinggal nak gaul paste saja. Sayur pun xpayah masak. Cuma kena blend sambal ja lepas tu. :D
hehehe... kan bes klu da yang masakkan tuk aku... kekeke
tq tq... dapat idea nak masak nasi ayam kaler2...
Cla - hehehe, kdg2 aku pun berangan mcmtu.. Tp nak buat mcmana, mmg sendiri jugak kena masak.. ;p
Mulan - U're most welcome! Try la, tgk suka ke tidak. :)
Post a Comment