Al-kisah 2 hari lepas DH texted "Ejad beli daun sup. Banyak. Satu pound je." Yeay! :)
Balik dari sekolah, terus bukak fridge. Nah kau, sejambak ok. Bukan sikit-sikit. Satu level dalam fridge tu khas untuk daun sup tu aje. Menatang lain kena lari ke tingkat lain.
Bila petik sehelai daun dan bau..
Rasa macam nak menangisss..
MORE FLAT LEAF PARSLEY!!! Aduhai... Apa aku nak buat ni? Letak dalam vase, display kat ruang tamu? Tanam kat luar rumah? Nak buang sayang. Sakit otak memikir masalah remeh-temeh macamni tau.. |
9 comments:
elok la tuuu....hari2 masak guna daun sup ni.....pastu tu kalau dia ada akaq p la cucuk kat mana2 tanah yg ada kat situ, mana tau kot2 pasni tak payah dah beli daun sup selama 4 taon, he he he...
kn cik nah.. :)
semua rupa sama je kan... simpati, hehe, kelakor gak tapi ;)
Flat leaf parsley nih daun ketumbar kan? Aku pun tak tahu beza, pastuh bila mak aku datang baru aku tau yang ku sangkakan daun sup itu daun ketumbar rupanye. Susah nak carik kat sini. So, kalau kena letak,aku pakai daun bawang je.Malas nak pikir. Hahaha.
Daun parsley ni daun ketumbar kan.. Hubby aku panggil daun kesing sbb busuk kata dia, aku pun pernah kena sruh beli daun sup nak buh dlm sup sekali dia beli daun ketumbar.. Tensen terus, dah la bli bnyak.. Selain tabur atas tumyam aku mmg x guna daun ni.. Makanya seminggu menu tumyam.. Haha amekkaw, len kali silap lg :)
Mak, Kak Tini - tu lah, nak bercucuk tanak akarnya takdak. Ada batang & daun ja.. :)
KOG - rupa dia mmg sebijik kan.. Bau & rasa je lain. Nasibb..
Farina & Cla - flat leaf parsley ni bukan ketumbar. Ketumbar daun dia rupa lain macam sikit - lebih kecil & membulat di hujung daun, biasanya diguna dalam masakan Thai. Yang flat leaf parsley ni bau & rasa macam parsley, tapi rupa dia sebijik macam daun sup.
Oh.. Hahaha, klu aku jd izad aku pun konpem konpius
omaigad. nasebbbbbb ok.
klong pun selalu tersasul beli.
meh klong pos dr msia nak? :P
Cla - part ni dia tersasul mmg aku tak marah, sebab aku pun konpius. Selalunya aku akan petik sehelai daun & bau. Tapi hidung kita ni bila bau kat supermarket tu, macam la betul dah bau daun sup. Tapi bila dah potong dengan pisau kat rumah, terus la bau tu berubah. Huwaa sadiss
Kaklong - Hehehe, takpe lah tak payah pos. Susah2 je. Buat aje lah bergedil & bihun sup nye tanpa daun sup. Kurang umph tapi bolehla dimakan. :)
Post a Comment