Thursday, April 5, 2012

Masak cepat-cepat

1: Terung balado sesuka hatiku




2: Sambal telur ala ibu mentuaku






3 comments:

kucingorengemok said...

awak, ajor buat terung balado sukati tu... kita buat sukati tapi kulit terung kita macam plastik, tak boleh kunyah, hehee

Liasari said...

selalu gak masak terung balado... tp mkn sambal balado nya aja.. terung tolak tepi hehehe

Ayu said...

KOG - goreng terung pakai api sederhana & minyak tenggelam separuh terung je. Bila dah agak2 lembik terung tu, angkat & toskan. Sambal masak asing, then simbah je atas terung tadi. Agaknya jd mcm plastik tu sbb api besar ataupun grg lama x? Kot la.. Kita pun xpandai la KOG..

Kak Lia - Bila2 teringin nak makan lauk gila pedas, terung balado mmg memuaskan hati :)Ayu suka pulak terung kalau masak mcmni.