Wednesday, January 16, 2013

Cari ketam

.. di Rasa Sayang, Chinatown

Pie tee sebagai starter. Taklah sedap sangat pie tie ni, auntie kantin sekolah dulu buat lagi sedap
Yang ditunggu-tunggu.. Singapore chili crab!
My husband had the winter promo menu - teh tarik, king tiger prawn char koay teow & cendol
Konon nasik putih & ketam mak buyung sorang lah yang punya
Surprise!! Bila sampai di meja, ketamnya lagi besar dari muka saya. Hahaha.. Mampuss
Dah mengah tersandar, dear husband tolonglah tolong. Tak laratt
Ini lah rupa orang mengah. Nak bangun pun rasa berat
Mintak waiter bungkuskan ketam yang tak habis. Cendol pulak sampai. Masa ni masing-masing dah tak excited tengok cendol sebab perut dah meraung penuh

Ok, sampai tahun depan kot rasanya takkan teringin nak makan ketam lagi. Kot lah. Hehehe :P

5 comments:

kucingorengemok said...

tahun depan 11.5 bulan lagi, betul ke dah off ketam? haha

Mulan said...

waaahhhhh.. rasa nak terbang sana tolong makan sama...!!

take care dear..

zdiana said...

sedapnya nampak ketam tu.. hehehe

Liasari said...

hahahahaha aduiii gelak guling2 akak baca. tobat ye?
terliur kan char kuey tiaw dgn tiger prawns tu... yummm...

p/s: jeles dgn mak buyung masih berdagu runcing!

Ayu said...

KOG - hahahah tak janji, tak janjii :P

Mulan - Marilah mariii. Kalau 4 orang makan baru kena portion dia rasanya :)

Zd - memang sedap. Cuma kalau pedas sikit lagi baru kena dengan tekak Melayu nih. Pedas dia tahap selamat la gitu..

Kak Lia - tobat buat sehari dua nih. Heheheh.. Char koey teow dia memang sedap, cuma udang dia ada yang undercooked. Spoil sikit la..