Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha

Rasanya 3-4 tahun yang lalu, Aidiladha tidaklah disambut seperti Aidilfitri - dengan ketupat rendang dan seangkatannya. Paling2 pun ke masjid solat sunat Aidiladha & tengok korban lembu, kemudian daging dan segala bahagian lembu diagih2. Balik rumah barulah mak2 mula memasak sup tulang lah, gulai daging lah. 

Bezanya juga tahun ni, yang beriya menempah baju raya Aidiladha pun ramai. Tapi memang bertambah meriah & seronoklah sebab sekarang boleh makan ketupat rendang 2 kali setahun.


Menu sehari sebelum Aidiladha. Teringin punya pasal. Nasi tomato, ayam masak merah, dalca & acar buah
Selamat menyambut Aidiladha (dan sekarang ada jugak yang tambah ayat ni - maaf zahir batin) :) Heheee

4 comments:

Liasari said...

Betul tu Ayu, dulu2 takde lah meriah mana pun. Sekrg ni hati melompat2 nak sambut dgn meriah. Pagi raya mesti mau ada juadah istimewa.

Nasi tomato & acar buah tu nampak sedap! Lama x buat acar... yummm

IrinaSGP said...

Selamat Hari Raya Ayu&Hubby! :)

makcikkantin said...

salam aidil adha ayu & hubby

Ayu said...

Kak Lia - pertama kali nih buat acar tu sebab teringin sangat. Nasib baik rasanya macam acar. Hihi..

Kak Tini - terima kasih. Harap raya haji Kak Tini kalini meriah :)

Makcik - terima kasih. Harap raya kali ni penuh makna untuk Makcik :)