Kerabu taugeh |
Sambal tempoyak |
Siakap goreng |
Sambal belacan |
Gelama jeruk goreng |
Segala makneka masak bersantan |
Gulai siakap |
Ayam masak kicap |
Ulam - kacang kelisa & timun |
Glamour melon |
Penyudahnya? Cik Kiah & husband mengadap lauk-pauk di atas dari tengah hari Ahad sampailah ke malam Isnin. Tu pun tak habis-habis lagiiii.. (-__-')
Gitulah al-kisahnya kalau Cik Kiah dah naik syeikh.
7 comments:
hahahah ayu. sy pun kalo dah masak ,tak reti masak sikit-sikit. sekali masak mmg boleh makan sampai esok :))
ni sambil taip sambil membayangkan kesedapan colek kacang botor ngan sambal tempoyak...ahaks!
sedapnyer, tapi tgh puasa nasi so tak leh ler enjoy this....
Juling kot mata aku kejap tengok makanan2 ko masak nih.Hahaha.Nanti aku balik Mesia, ko jemput aku dinner umah ko k. Masak macam nih tau, meriah nox!
ye le..mana tak habisnya..ikan saja dah 2 jenis & dimasak tiga jenis lauk..ayam lagi..ulam lagi, sayur masak lemak lagi...mmg byk tuh...mmg bagus ko ayu!!!...sorg masak tuh...good (thumb up)!!!...
p/s; leh join 'master chef' nih!!!...
wow... 1 hari punya lauk? ingatkan over a few months punya masak², keh keh >:)
*pengsan: sbb tgk byk sgt mknn masa duk tgh lapar (kat opis, lunch hour-mkn brodjes).
Chempaka - cek tak pandai budget la masak-memasak nih. Takut masak sikit sangat, orang makan terkemut-kemut. Kesiann..
Kak Liza - good plan! Saya ni sepatutnya setahun x boleh makan nasik. ;p
Farina - insyaAllah noxx.. Bila tahun lah tu ye. :>
Shila - ko tak tau aku paksa laki aku goreng ayam, ikan & ikan masin. ;p
KOG - yang ni sebab ribut taufan datang. Kalau tak, nak goreng telur je pun tak buat. Hehe..
Kak Yani - ohhh.. Teringat nostalgia makan secara diet (daif) waktu lunch di sana. Heheehe..
Post a Comment