Daging goreng kunyit, sayur campur dari Cameron Highlands (harus sebut asal usulnya) & cincalok Melaka yg dihadiahkan Hj Ihsan
Kami adalah sangat gumbira dapat makan di rumah, walaupon lauknya tahape2 tapi yang penting, dimasak dengan penuh kaseh sayang. Uhuk. ;p
Ada ucapan perhargaan sikit ye (sabau je lah). Thanx to Kak Long & mak (mentua) sebab ajar macamana nak buatkan cincalok dip tu. Memang sedap. Thanx!! I tak pernah makan cincalok, tapi dah orang kasi & ramai yang kata sedap, harus kita cuba. ;>
Oh, tak habis lagi ucapan penghargaan. Terima kasih kepada insan yang hadiahkan set pinggan seramik berbunga biru itu (hadiah kawen2 di Penang). Tak lupa kepada mak & ayah yang telah sponsor tong gas, minyak masak, garam, kunyit, serbuk pati ayam dan bawang2. Hihi.. ;D Kami saayang ayah & mak!
Eh jap. Ada sorang lagi tertinggal. To Kak Yani yang ajarkan cara2 buat daging goreng kunyit resipi turun temurun keluarga, terima kasih banyak2. Ejad pon kate sedap. Besar pahala Kak Yani. ; )
7 comments:
yeay..ayu dah start memasak utk suaminya...sonok kan perasaan bila memasak utk suami???...huhuhu...lagi2 pulak kalo pinggan tu licin..kui kui kui...
Nak resipi daging kunyit turun temurun!
Shila - Seronokk.. Esp bila suami makan bertambah2. Tapi suami aku ni mmg biasa mkn bertambah. Tak semestinya sedapp.. Hihihi.. ;p
Farina - Nanti aku kasi resipi tu k. Ada teknik yg pelik sikit (pada aku la). ; )
hehe dah start balik dah tempek gambar lauk pauk ek :)
haaa..dah mula beroperasi balik dapur ayu ngan masakan2 marvellous nya tu..hehehe
memang sonot masak kat suami, walaupon menu biasa, tp bak kata ayu, dgn kasih sayang gituh..hehehe
anyway, ni blog baru orang..blog lama kena hijack..huhu
Faza, biasalah. Operasi kecil2an. Kdg2 malas jugak. ;p Ok, Ayu dh letak link blog baru Faza ni. ; )
Heheheh... bagus2. Resepi ore klate tuh! Alaa Ayu memg masak sedap, bantai sempoi pon sedap! Lgpon penuh kasih syg kn..... ;)
p/s weh teknik pelik apo?
Post a Comment